Onze missie!

In samenwerking met reuksmaakstoornis.nl, de nieuwe anosmieverenging. Als patiëntenvereniging heeft reuksmaakstoornis.nl subsidie van het ministerie van Volksgezondheid gekregen om een smelltraining app te ontwikkelen. Als bestuurslid en projectleider creëert Ilona Owusu met deze fondsen met de patiëntenvereniging een minimal viable product en huurt GainPlay Studio voor ondersteuning in.

Wij houden van transparantie, dus: Ilona Owusu is vrijwillig algemeen bestuurslid van reuksmaakstoornis.nl en oprichter van NoseMe.com om in de toekomst verder te schalen, en om door middel van ondernemerschap duurzaam te worden voor de lange termijn.

Terwijl smelltraining als behandelingsmethode zelf de laatste jaren in tal van multi-centra onderzoeken over de hele wereld is gevalideerd om effectief te zijn na "godfather of anosmia", Prof. Thomas Hummel (Smell and Taste Center TU Dresden, Duitsland) het ongeveer 10 jaar geleden ontwikkelde, wordt NoseMe nu in Nederland gecreëerd om de situatie voor mensen met reukstoornissen in de hele wereld nog een stap verder te verbeteren.

Onze missie is:

☞ Het creëren van een wereldwijd bewustzijn voor reukstoornissen (anosmie & hyposmie) bij het bredere publiek, in de eerstelijns- en tweedelijnszorg.

Wegbereiders voor geurtraining worden als best beschikbare behandeling, terwijl tot op heden zelfs veel artsen nog niet weten dat anosmie een behandelbare aandoening is voor ongeveer 60% van de patiënten met verkregen anosmie als gevolg van een virus of hoofdtrauma.

Smelltraining spannend en zelfs leuk voor mensen die het nodig hebben maken, zodat ze het ongeveer 6-12 maanden kunnen uitvoeren.

Onderzoek door innovatie ter verbetering van smelltraining met nieuwe ontwerpaspecten geïnspireerd door neurowetenschap en Ilona's eigen reis naar herstel. Het is inclusief data science, naar nog betere behandelingsmogelijkheden in de nabije toekomst, in samenwerking met mensen met reukstoornissen en samen met onze medische academische raad.